A CÉKLA HATÁSA AZ INZULINREZISZTENCIÁRA

Ön tudta? A céklalének kedvező hatásai lehetnek az inzulinrezisztencia kezelésében vagy megelőzésében az alábbi okok miatt:

1. Magas rosttartalom: A rostok lassítják a szénhidrátok felszívódását, ami csökkentheti a vércukorszint gyors emelkedését és segíthet az inzulin érzékenység javításában.

2. Alacsony glikémiás index: A céklalé alacsony glikémiás indexű élelmiszer, ami azt jelenti, hogy lassan emeli meg a vércukorszintet, és nem okoz hirtelen ingadozásokat.

3. Természetes antioxidánsok: A benne található antioxidánsok, például a betanin, segíthetnek a gyulladás csökkentésében, amely inzulinrezisztenciához társulhat.

4. Magas nitráttartalom: A céklában található nitrátok elősegíthetik az érrendszer relaxációját és a vérnyomás csökkentését, amelyek fontosak lehetnek az inzulinérzékenység javításában.

A céklacsomagunkat, vagy más termékeinket online is meg tudja rendelni.