Miért jó, hogy tartósítószer mentes?

Számos érv szól amellett, hogy Newton’s dream-et fogyassz, az egyik az, hogy tartósítószer-mentesek a termékeink. Hogy ez miért jó?

Mutatjuk:

1. Allergiák és érzékenységek:Számos tartósítószer, például a szulfitok és a benzoátok, allergiás reakciókat vagy érzékenységeket okozhatnak, például bőrkiütéseket, légzési nehézségeket vagy más tüneteket.

2. Egészségkárosító hatások: Bizonyos tartósítószerek hosszú távon negatívan befolyásolhatják az egészséget, például a nitrátok és nitritek rákkeltő hatásúak lehetnek, míg mások emésztési problémákat okozhatnak.

3. Hiperaktivitás és viselkedési problémák: A bizonyos tartósítószerek, például az azo-színezékek, kapcsolatba hozhatók a gyermekkori hiperaktivitással és viselkedési zavarokkal.

4. Károsíthatják a természetes baktériumflórát: A tartósítószerek megváltoztathatják a bélben lévő természetes baktériumok összetételét, ami a szervezet egyensúlyának megváltozásához és emésztési problémákhoz vezethet.

Fontos tudni, hogy nem minden tartósítószer egyformán káros, és az elfogyasztott mennyiség is számít. Azonban az egészséges étrend részeként érdemes lehet minimalizálni a tartósítószerek fogyasztását.

Tartósítószermentes termékeinket megvásárolhatja a shopban!