Beetroot Snack

Newton’s Dream Cripsy Céklakarika 30g

A Newton’s Dream céklakarika egy olyan egészséges ropogtatnivaló, amit bárki fogyaszthat, mivel bármilyen étrendbe könnyedén beilleszthető.


Kiszerelés: 30g, zacskó

Összetevők: 100% cékla

Hozzáadott cukor, tartósítószer, adalékanyagot nem tartalmaz!

Szavatosság: A gyártástól számított 9 hónap

 

Kategória:

825 Ft

A cékla rendkívül tápláló, szuperélelmiszerként kategorizált zöldség, a rendszeres fogyasztása számos egészségügyi előnnyel járhat.

1. Rendkívül gazdag vitaminokban és ásványi anyagokban:
A cékla kiváló forrása olyan fontos vitaminoknak és ásványi anyagoknak, mint a C-vitamin, K-vitamin, B-vitaminok (például B6-vitamin és folsav), mangán, kálium és vas. Ezek a tápanyagok hozzájárulnak az egészséges vérképzéshez, csontokhoz és immunrendszerhez.

2. Magas rosttartalom:
A cékla gazdagon tartalmaz oldható és oldhatatlan rostokat. A rostok elősegítik az emésztést, szabályozzák a vércukorszintet, és hozzájárulhatnak a telítettség érzéséhez.

3. Antioxidánsok:
A cékla olyan antioxidánsokat tartalmaz, mint a betalainok és C-vitamin. Ezek a vegyületek védenek a sejtkárosodástól és hozzájárulnak a krónikus betegségek kockázatának csökkentéséhez.

4. Vérnyomás-szabályozás:
A cékla káliumtartalma segíthet a vérnyomás szabályozásában, ami fontos a szív- és érrendszeri egészség szempontjából.

5. Gyulladáscsökkentés:
A céklában található betanin nevű vegyületet gyulladáscsökkentő hatásokkal is összekapcsolják.

6. Sportteljesítmény:
Néhány kutatás szerint a cékla-lé fogyasztása javíthatja a fizikai teljesítményt, mivel segíthet növelni
az oxigénfelvételt a sejtekben.

7. Jó forrása a rostoknak és alacsony kalóriatartalom:
A cékla alacsony kalóriatartalmú, ugyanakkor gazdag rostokban. Ez segíthet a súlykontrollban és az étvágy szabályozásában.

Energiatartalom: 1326 kJ/100g
Energiatartalom: 314 Kcal/100g
Zsírtartalom: 0,2 g/100g
Szénhidrát: 59,10 g/100g
Cukortartalom: 58,40 g/100g
Rost tartalom: 15,10 g/100g
Fehérjetartalom: 11,80 g/100g

Magas rosttartalma (élettanilag) kiemelt értékű, de az emésztőrendszeri tolerancia fokozatosan emelt mennyiséggel érhető el.

Vércukoremelő hatása miatt egyéni toleranciától függő mennyiségben javasolt.